Serbian Chinese (Simplified) English French German Hungarian Italian Norwegian Romanian
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
PrimeriDobrePrakdeBlack
DobraPraksa
                          eCasopisRed
eČasopis
                          AktivnaSkola
AktivnaŠkola
                          FacebookRed
facebook
                          MoodleRed
moodle
                          Instagram
Instagram
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Nagradna Ekskurzija - Beograd 2017

30. oktobar 2017 - Galerija fotografija

U petak, 27. oktobra 2017. godine, učenici IV2 i VIII4 odeljenja su bili u Beogradu na nagradnoj ekskurziji u okviru projekta eProsvete „Svetska nedelja novca” uz podršku Narodne banke Srbije.
Naime, u prvoj sedmici aprila, učiteljica Gordana Rackov i nastavnik matematike Danilo Borovnica su iskoristili projekat da svojim učenicima približe ovu temu kroz radionice, predavanja, prezentacije i diskusiju na redovnim časovima matematike, a kao nagradu su dobili ekskurziju u Narodnoj banci Srbije.  

U Muzeju Narodne banke Srbije videli su izložbenu postavku pod nazivom „Novac na tlu Srbije od najnovije pojave do danas”, koja najširoj javnosti predstavlja deo svoje numizmatičke zbirke. Osnovna postavka je upotpunjena tematskom izložbom „Dinar naš novac”, koja je posvećena obeležjima zaštite novčanica od falsifikovanja i izložbom „Kovani novac Srbije”. Učenici su videli kako se ranije izrađivao kovani novac, a na poklon su dobili novčanicu sa svojim likom i nekoliko knjiga o Narodnoj banci Srbije. Na kraju su se odmorili uz zakusku.

banka1    banka2

Učenici i nastavnici su obišli i Pedagoški muzej i bili su oduševljeni Stalnom izložbenom postavkom koja na atraktivan način ukazuje na složenu tematiku istorijskog razvoja školstva i prosvete u Srbiji i među Srbima od samih početaka pa do današnjih dana.

banka3    nanka7

Nakon toga su otišli na Kalemegdan, gde su videli Pobednika, ušće Save u Dunav i Dino park. Tu su uživali u odmoru, igri i lepom pogledu na Beograd. Od Kalemegdana do nezaobilaznog Meka prošli su kroz najlepšu ulicu u gradu – Knez Mihajlovu. Uz lepo vreme i dobro raspoloženje proveli su jedan lep dan u glavnom gradu Srbije.

banka5    banka6

Školski Google Webmail

MailRed