Serbian Chinese (Simplified) English French German Hungarian Italian Norwegian Romanian
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
PrimeriDobrePrakdeBlack
DobraPraksa
                          eCasopisRed
eČasopis
                          AktivnaSkola
AktivnaŠkola
                          FacebookRed
facebook
                          MoodleRed
moodle
                          Instagram
Instagram
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Od e do E+

23. januar 2018.

U prostorijama kikindskog Centra za stručno usavršavanje nastavnici naše škole Dragana Videnov i Danilo Borovnica su održali radionicu „Od e do E+“. Oni već par godina koriste platformu eTwinning u svom radu i na ovaj način su hteli da prenesu svoja znanja i iskustva zainteresovanima. Takođe su i koordinatori školskog Erazmus+ projekta Together we learn better, pa su i ova iskustva podelili sa učesnicima radionice.

Radionica je održana 22. januara u računarskoj učionici Centra za sve učesnike u vaspitno-obrazovnom procesu. Prisustvovale su joj vaspitačice iz predškolske ustanove, učiteljice, nastavnice i nastavnici osnovnih i srednjih škola.

Na radionici su učesnici naučili kako da koriste platformu eTwinning, da postanu njeni članovi, pridruže se postojećim projektima, nađu partnere, kreiraju svoje projekte, kao i kako im eTwinning projekti mogu pomoći u Erazmus+ projektima.

e1   e2

U opuštenoj atmosferi, učesnici su vrlo brzo savladali sve predviđene aktivnosti i otišli bogatiji za nova saznanja koja će im omogućiti da obogate svoje časove drugačijim, inovativnim i zanimljivijim sadržajem.

Uključivanje eTwinning projekata u nastavu ima poseban značaj uzimajući u obzir činjenicu da se novim nastavnim planom i programom od ove godine uvodi obaveza projektne nastave od 36 časova godišnje u prvom razredu osnovne škole. Očekivati je da će se sledećih godina ova obaveza prenositi i na starije razrede.

Školski Google Webmail

MailRed