Serbian Chinese (Simplified) English French German Hungarian Italian Norwegian Romanian
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
PrimeriDobrePrakdeBlack
DobraPraksa
                          eCasopisRed
eČasopis
                          AktivnaSkola
AktivnaŠkola
                          FacebookRed
facebook
                          MoodleRed
moodle
                          Instagram
Instagram
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Finansijska pismenost učenika

29. januar 2018.

U okviru obeležavanja Dana škole i Školske slave nastavnik matematike Danilo Borovnica je za zainteresovane učenike u petak 26. januara umesto klasičnih časova organizovao takmičenje gde su učenici u ekipama od po dva člana preko Kahoot platforme učili o finansijskoj pismenosti, novcu, digitalnoj sigurnosti, evropskoj uniji i naravno neizbežnoj matematici.
Ovo takmičenje je deo priprema ekipa osmih razreda za učešće na Evropskom kvizu novca koje se po prvi put organizuje za učenike uzrasta od 13 do 15 godina iz 30 evropskih zemalja i usmeren je na podizanje nivoa finansijske pismenosti mladih. Udruženje banaka Srbije će tokom obeležavanja Evropske nedelje novca u saradnji sa Evropskom bankarskom federacijom i Ministarstvom prosvete realizovati ovaj kviz.

pism1    pism2

Nacionlano takmičenje će se održati 16. marta u kojem će se predstavnici odeljenja takmičiti u onlajn kvizu koristeći platformu Kahoot. Tim koji pobedi na nacionalnom takmičenju osvojiće putovanje na evropsko finale kviza u Brisel kao i nagradu za svoje odeljenje.
Da podsetimo prošle godine su nastavnik Danilo Borovnica i učiteljica Gordana Rackov u okviru obeležavanja Svetske nedelje novca osvojili nagradnu ekskurziju za svoja odeljenja.

pism3    pism4

Školski Google Webmail

MailRed