Serbian Chinese (Simplified) English French German Hungarian Italian Norwegian Romanian
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
PrimeriDobrePrakdeBlack
DobraPraksa
                          eCasopisRed
eČasopis
                          AktivnaSkola
AktivnaŠkola
                          FacebookRed
facebook
                          MoodleRed
moodle
                          Instagram
Instagram
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Specijalne nagrade Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine našoj školi

10. decembar 2012 - Galerija slika

U petak 7. decembra, u zgradi Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine u Novom Sadu, dodeljene su nagrade darovitim učenicima i njihovim mentorima za postignute vrhunske rezultate na takmičenjima u zemlji i inostranstvu u oblasti nauke, tehnike, umetnosti i sporta tokom školske 2011/2012. godine.

Ponosni smo što su među ovogodišnjim laureatima Aleksa Konstantinov, učenik generacije OŠ „Sveti Sava“ za školsku 2011/2012. godinu, i nastavnica matematike Desanka Čepelnik, njegova mentorka.

Aleksa Konstantinov je dobitnik PRVE od 12 specijalnih nagrada dodeljenih najuspešnijima među darovitim učenicima. I jedini je koji je to postigao u osnovnoj školi radeći sa svojom nastavnicom Desankom Čepelnik, dok su svi drugi laureati iz specijalizovanih gimnazija.

Da podsetimo, Aleksa je osvajao prva mesta na svim nivoima takmičenja iz matematike, i na Opštinskom, i na Okružnom, i na Republičkom, sa maksimalnim brojem bodova, dakle, bio je apsolutni prvak. Zatim je na Matematičkoj olimpijadi bio prvi, opet sa osvojenim maksimalnim brojem bodova. Na osnovu toga postaje kapiten državne ekipe na međunarodnom takmičenju iz matematike. Na Šesnaestoj Balkanskoj olimpijadi iz matematike za učenike osnovnih škola u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je drugo mesto, dok je reprezentacija Srbije sa njim na čelu osvojila treće mesto. Nešto više o Aleksi možete pročitati ovde.

AP Vojvodina talenti

Školski Google Webmail

MailRed