Serbian Chinese (Simplified) English French German Hungarian Italian Norwegian Romanian

Postavljeno je rešenje za matematiku


Postavljena su rešenja za srpski i mađarski jezik

Rešenja sa završnog ispita postavićemo na školskom sajtu po završetku testiranja.

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
PrimeriDobrePrakdeBlack
DobraPraksa
                          eCasopisRed
eČasopis
                          AktivnaSkola
AktivnaŠkola
                          FacebookRed
facebook
                          MoodleRed
moodle
                          Instagram
Instagram
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Nagrada za najbolji školski sajt AP Vojvodine - Dani informatike 2013.

22. decembar 2013 - Galerija fotografija

U petak, 20. decembra, održana je završna svečanost Dani informatike u školama Vojvodine 2013, na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu. Organizator ove tradicionalne manifestacije je Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike iz Novog Sada, a ceo događaj je pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice. Cilj ovе manifestacije jeste da se podstakne proces informatizacije nastave u osnovnim i srednjim školama Vojvodine, kao i da se popularišu nove tehnologije u nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Našoj školi je dodeljeno veoma prestižno priznanje - Nagrada za odličan školski veb sajt. Ova nagrada predstavlja priznanje za dugogodišnji rad na školskom sajtu.

Nagrada1     Nagrada2

Naša škola od 2001. godine ima sopstveni sajt, koji je redizajniran u februaru 2012. godine. Kreirali su ga i redovno ga ažuriraju nastavnici škole. Školski sajt predstavlja virtuelni prostor gde se okupljaju učenici, roditelji, nastavnici i svi oni koji su zainteresovani da se informišu o radu naše škole. Na početnoj strani nalaze se vesti koje se ažuriraju u "ritmu" dešavanja vezanih za život škole, postignuća učenika i nastavnika. U ostalim menijima mogu da se nađu informacije o učenicima, nastavi, stručnom usvaršavanju nastavnika, završnom ispitu (zbirke, zadaci i rešenja zadataka iz zbirke), razni video-tutorijali, preuzimanja dokumenata bitnih za obrazovanje, preuzimanja softvera koji se koriste u nastavi, zadaci sa raznih takmičenja... Pored toga, sajt sadrži uočljive linkove, ispod naslovne fotografije, ka svojim najbitnijim delovima i ostalim celinama koje upotpunjuju internet prezentaciju škole. Podršku sajtu, koji zajedno sa njim predstavljaju jedinstven sistem, daju i:

      • Elektronski časopis - u kojem se predstavljaju literarni, likovni i novinarski radovi učenika. U radu redakcije stalno učestvuje dvadesetak đaka od 4. do 7. razreda i dve nastavnice koji svojim idejama osavremenjuju časopis i prilagođavaju ga deci školskog uzrasta.
      • Fejsbuk stranica škole - predstavlja odličan način obaveštavanja učenika, nastavnika i roditelja o svakodnevnim dašavanjima vezanim za školu. Učenici su veoma aktivni na ovoj društvenoj mreži, gde mogu da ostave svoje komentare i da postave pitanja, ili da pokažu da im se sviđa neka fotografija ili tekst. Ovaj vid komunikacije pokazao se kao veoma koristan i najbrži način informisanja učenika.
      • Elektronsko učenje – Moodle sistem - predstavlja servis na kojem se postavljaju nastavni materijali koji služe kao podrška nastavi. Na ovom sistemu se nalaze oko 20 kurseva koji su aktivni u toku školske godine, kao direktna podrška nastavnom procesu, kao i mnogi drugi kursevi važni za proširivanje znanja. Na njemu učenici mogu da pristupe multimedijalnim nastavnim materijalima, koji su interesantniji i interaktivni, za razliku od klasičnih udžbenika. Provere znanja koja se izvršavaju preko ovog sistema daju nastavnicima potpunu informaciju o postignućima učenika. Cilj ovakvog učenja jeste osavremenjivanja nastave i približavanje gradiva učenicima putem tehnologije na koju su navikli, pomoću računara i interneta.

Naš školski sajt je na osnovu svega ovog osvojio nagradu Najbolji školski sajt na teritoriji AP Vojvodine. Naravno, pored našeg sajta, tu su i drugi izuzetno kvalitetni školski sajtovi naših kolega. Pored našeg, nagradu su dobili i sajtovi sledećih škola: OŠ "Šamu Mihalj", Bačko Petrovo Selo, Računarska gimnazija "Smart", Novi Sad i "Karlovačka gimnazija", Sremski Karlovci.

Podsećamo da smo 2012. i 2011. godine bili nagrađeni za izuzetan doprinos na polju stručnog usavršavanja prosvetnih radnika, dok smo 2010. godine dobili glavnu nagradu - plaketu Stjepan Han, kao najuspešnija škola iz oblasti informatike u kategoriji osnovnih i srednjih škola na teritoriji AP Vojvodine.

Nagrada3

Školski Google Webmail

MailRed