Serbian Chinese (Simplified) English French German Hungarian Italian Norwegian Romanian
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
PrimeriDobrePrakdeBlack
DobraPraksa
                          eCasopisRed
eČasopis
                          AktivnaSkola
AktivnaŠkola
                          FacebookRed
facebook
                          MoodleRed
moodle
                          Instagram
Instagram


Svako danas može da se bavi programiranjem. Na ovoj strani nalaze se igrice koje razvijaju kod učenika logičko i algoritamsko razmišljanje koje je potrebno u programiranju, kao i u svim aspektima života. Danas se za izvršavanje svakodnevnih obaveza na poslu moraju osmišljavati algoritmi koji omogućavaju nesmetano, efikasno i profitabilno poslovanje. Algoritam je redosledno izvršavanje određenih radnji u cilju rešavanja nekog problema. Detaljni recepti za izradu kolača ili nekog kuvanog jela predstavljaju neku vrstu algoritma.

Poljoprivrednici danas koriste algoritme da bi odredili kada i gde da sade i zalivaju useve, ali i šta da sade svake godine da bi prinosi bili veći. 

Novinari i urednici koriste algoritme da bi odredili koje vesti treba objaviti na naslovnoj strani, kao i kako će rasporediti sve članke, slike, reklame u časopisu ili na web sajtu.

Posao u oblasti informacionih tehnologija se ne može zamisliti bez poznavanja bar jednog programskog jezika i algoritamskog načina razmišljanja.

BlocklyGames1 - srpski       BlocklyGames2 - srpski

 

 
 BlocklyGames1 - magyar BlocklyGames2 - magyar 

Školski Google Webmail

MailRed