Serbian Chinese (Simplified) English French German Hungarian Italian Norwegian Romanian
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
PrimeriDobrePrakdeBlack
DobraPraksa
                          eCasopisRed
eČasopis
                          AktivnaSkola
AktivnaŠkola
                          FacebookRed
facebook
                          MoodleRed
moodle
                          Instagram
Instagram

Članci

"Energija je svuda oko nas" – dodela nagrada

23. decembar 2011.

Naša škola je sa zapaženim uspehom učestvovala u projektu "Energija je svuda oko nas". Završna manifestacija je održana u petak 23. decembra u zgradi Pokrajinske skupštine gde su dodeljene diplome, zahvalnice i pokloni nagrađenim učenicima, njihovim mentorima i institucijama iz kojih dolaze (predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama).

Projekat Autonomne pokrajine Vojvodine "Energija je svuda oko nas" nastao je iz potrebe da se ukaže da energije nema u izobilju, da se javljaju energetske krize, ali i da se podstaknu  mladi na ekološki odgovorno ponašanje. Namera je bila da učesnici svojim kreativnim rešenjima doprinesu širenju svesti o neophodnoj štednji energije i, što je još značajnije, o korišćenju obnovljivih izvora energije. Učesnici projekta svoje ideje mogli su predstaviti modelom ili maketom, multimedijalnom prezentacijom, literarnim ili likovnim radom.

Nagrađeni

Učenici naše škole i njihovi nastavnici rado su se uključili  u ovu aktivnost kojom se razvija ekološka svest. Nastavnici tehničkog vaspitanja inspirisali su svoje učenike da prave modele i makete. Literarne radove su pisali svi učenici od V do VIIIrazreda uz svesrdnu pomoć svojih nastavnika maternjih jezika, srpskog i mađarskog. Na konkurs smo poslali 64 uspela rada. Likovne radove su slikali svi učenici od  I do VIII razreda uz nadzor učitelja i nastavnika likovne kulture koji su probrali 69 najuspelijih radova.

Sa zadovoljstvom vam predstavljamo dobitnike nagrada:

  • Dušan Ljuboja VIII2, Rastko Zamurović VIII2, Jovan Milićev VIII4i Albert Nađ VII1osvojili su drugu nagradu za rad "Solarni kolektor" u kategoriji modeli i makete. Mentori su im bili nastavnici tehničkog i informatičkog obrazovanja Maja Duvnjak i Dušan Radin;
  • Aleksa Rosić VIII2osvojio je treću nagradu za literarni rad "Čuvajmo planetu da nam duže traje". Mentor mu je bila nastavnica srpskog jezika Dragica Vukša;
  • Nevena Milovanov IV5osvojila je treću nagradu za likovni rad. Mentor joj je bila učiteljica Svetlana Subotički;
  • Jene Nađ V5 osvojio je drugu nagradu za likovni rad. Mentor mu je bila nastavnica likovne kulture Eleonora Volaš Cibula;
  • Vladimir Banov V3 osvojio je treću nagradu za likovni rad. Mentor mu je bila nastavnica likovne kulture Zorica Rofa.
  • I na kraju, u kategoriji najuspešnije škole u akciji "Energija je svuda oko nas", osnovna škola "Sveti Sava" osvojila je drugu nagradu.

Prijem je organizovan na visokom nivou, bili smo zadovoljni postignutim uspehom i ponosni na svoj rad. Nagrađeni učenici su se najviše obradovali em-pe4 plejerima i grafičkim tablama za pisanje i crtanje koje su dobili na poklon, a škola je bogatija za "pametnu tablu" i monografiju o Nemanjićima.

Nastavićemo da širimo svest o očuvanju životne sredine i podržaćemo ovu, nadasve, edukativnu akciju i sledeće školske godine.

Školski Google Webmail

MailRed