Republička takmičenja 2018/19.

27. maj 2019.

Informatika - Programiranje

Na Državnom takmičenju iz programiranja učestvovali su predstavnici naše škole, Andrej Varga i Marko Stupar. Na ovom izuzetno teškom takmičenju koje zahteva ogromno znanje iz matematike, jaku logiku i perfektno poznavanje programerskog koda i sintakse, u veoma oštroj i jakoj konkurenciji učestvovali su i naši momci. Od preko 80 učenika u njihovoj kategoriji naš reprezentativac Marko Stupar je dostojno reprezentovao našu školu, dok je Andrej Varga, otišao korak dalje i osvojio TREĆU nagradu i BRONZANU medalju.


Srpski jezik i književnost

Protekli vikend ponovo je prošao radno, ali i zanimljivo u starinskom, zanimljivom seocetu Tršiću, rodnom mestu Vuka Karadžića.Tamo se, već tradicionalno, održava republičko takmičenje iz srpskog jezika. Čast nam je što je naša učenica Nađa Blažić uspela da stigne do njega i osvoji 15 bodova od mogućih (teško dostižnih 20). Ona je prethodnog vikenda takođe učestvovala i na republičkom takmičenju iz hemije na kom nas je dostojno predstavila. Čestitamo Nađi i nastavnicama koje su je vredno pripremale.


Biologija

U nedelju, 26. maja, na Biološkom fakultetu u Beogradu, održano je Republičko takmičenje iz biologije. Anja Ristić i Nikolaj Stepanov dostojno su nas predstavljali na ovom takmičenju.

bio


Srpski jezik kao nematernji

Republičko takmičenje iz srpskog jezika kao nematernjeg održano je 12. maja u Novom Sadu. Naša učenica Tijana Filipović VII5 dostojno je predstavljala školu i osvojila ČETVRTO mesto u konkurenciji učenika rusinske, slovačke i hrvatske nacionalnosti.


 Streljaštvo

Republičko takmičenje u streljaštvu održano je 8. maja u Smederevu. Naš učenik Dimitrije Stefanović VIII3 zauzeo je TREĆE mesto u pojedinačnoj konkurenciji.

streljastvo


Fizika

Veliki uspeh na Republičkom takmičenju iz fizike!

Na 41. Državnom takmičenju iz fizike učestvovao je predstavnik naše škole. U veoma oštroj i jakoj konkurenciji od 205 učesnika, učenika šestog razreda, naš reprezentativac Andrej Varga osvojio je TREĆU nagradu i BRONZANU medalju.

Andrej je još prethodnih godina pokazao ogromno interesovanje za matematiku, programiranje, a od ove godine i za fiziku. Ovaj odličan, marljiv i talentovan učenik dao je sve od sebe da dostojno predstavi našu školu, i naravno rezultat nije izostao. Sasvim očekivano i opravdano, priredio nam je veliku radost. Sa ponosom ističemo njegov uspeh jer je u to uloženo puno truda i rada.

Nadamo se da će njegov uspeh biti motiv i učenicima iz ostalih predmeta koji učestvuju na republičkim takmičenjima iz naše škole, jer ništa nije nemoguće, samo treba verovati u sebe, roditelje i nastavnike.


Plivanje

Republičko takmičenje u plivanju održano je 5. decembra u Kragujevcu. Našu školu predstavljala su četiri učenika, a najviše uspeha postigao je Aleksa Kockar IV1 koji je osvojio DRUGO mesto i srebrnu medalju.

sport