Bratimljenje škola

28. maj 2019 - Galerija fotografija

Nakon virtuelnog druženja putem eTwinning projekata, đaci i nastavnici dve osnovne škole istog imena, a u različitim državama, nedavno su izrazili želju da se sretnu i uživo.
Grupa od 14 đaka od III do VII razreda, u pratnji učiteljice i 4 nastavnice, posetila je 23-25. maja Osnovnu školu „Sveti Sava“ u Foči.

foca07Tokom posete obišli smo Muzej Stare Hercegovine koji nas je oduševio svojom etnografskom postavkom, obližnju Sahat-kulu iz 18. veka, Hram Svetog Save, nedavno obnovljenu Aladža (Šarenu) džamiju iz 16. veka, ušće reke Ćehotine u Drinu, rečno ostrvo Brioni i memorijalni kompleks Tjentište, sa monumentalnim spomenikom, u Nacionalnom parku Sutjeska.

foca03    foca04

Ovo je bila prilika da nastavnice i stariji učenici posete časove fizičkog vaspitanja, srpskog i francuskog jezika, dok su mlađi đaci sa učiteljicom učestvovali u aktivnostima produženog boravka. Jedna od njih je i obeležavanje Evropskog dana parkova.
foca01    foca02
Dogovoreno je da se saradnja naših škola nastavi zajedničkim učešćem u različitim projektima od obostranog interesa.
Poseta Bosni i Hercegovini zaokružena je obilaskom Višegrada i Andrićgrada.

foca05    foca05

Koristimo priliku da se još jednom zahvalimo našim domaćinima na toplom gostoprimstvu, a posebno direktorici škole Jeleni Čančar i učiteljici Dragani Arsić.